Hoe waardevol is een NLP Practitioner training
NLP laat je groeien

Hoe waardevol is een NLP Practitioner training

De waardevolheid van een NLP Practitioner

Vanaf het moment dat je met de NLP Practitioner start, ben je met jezelf bezig. Je krijgt heel veel nieuwe inzichten en je zal je persoonlijk enorm gaan ontwikkelen. Met deze nieuwe kennis kan je beter met anderen communiceren. Een wereld gaat voor je open!

Investering voor het leven

Als je kiest voor een NLP opleiding, kies je voor jezelf. Deze investering komt rechtstreeks in je persoonlijke ontwikkeling terug. Wij zeggen niet voor niets: “Investeer in jezelf, leef je vrij!” Je krijgt namelijk nieuwe kansen. Leeftijd maakt niets uit. Het verleden kan je anders gaan zien, waardoor je nog jaren kan genieten van je vrijheid. Je eigen gedachtes beïnvloeden en positieve kanten zien van situaties. Dat is NLP leren!

Wat leer je?

Tijdens de training krijg je uitleg wat NLP inhoudt. Wat is het Metamodel? Hoe werken de hersenen betreft communicatie? Wat is de reden dat iemand doet zoals hij/zij doet? Wat zijn interventies en wat kan je er zelf mee? In de NLP cursus hebben we het dan over 14 interventies/oefeningen. Deze kan je op jezelf en op andere uitoefenen. Heel handig te gebruiken tijdens bijvoorbeeld: opvoeding, teamleiding, verkoop van producten en ga zo maar door.

Interventies / Methodieken 

Tijdens het NLP trainen, maken we gebruik van verschillende oefeningen. Deze zijn 100% volgens de NLP richtlijnen, zoals je van een internationaal erkend NLP instituut mag verwachten! Het mooie is dat iedereen deze gaat doen. Bij ons is het niet toekijken en wel doen! Je leert door zelf ervaring op te doen en zelf NLP leren.

De volgende interventies komen aanbod in de NLP Practitioner:

 • zesstaps herkadering
 • Ankeren
 • Change Personal History
 • Circle of Excellence
 • Communicatie model
 • Delenintegratie
 • Index Computations
 • Mapping Across
 • Metamodel oefeningen
 • Neurologische Niveaus
 • Chunken
 • Oogpatronen
 • Submodaliteiten oefening
 • VK Squash / Rolidentiteit

4 staps leermodelHet 4 staps leermodel van NLP

Paar korte samenvattingen:

Zesstaps herkadering

Door middel van herkaderen creëren we meer mogelijkheden (keuzes). Dit gebruiken we voor wenselijk maar “geblokkeerd” gedrag  binnen een bepaalde context. Het verbinden tussen het bewuste en het onderbewuste. Dit gebeurd door te ontdekken dat alle delen bondgenoten en onze potentiële leermeesters zijn. We gaan daarbij uit van de positieve intentie van het onwenselijke gedrag.

Ankeren

In NLP geeft ankeren het proces weer waarbij je een interne reactie zorgvuldig koppelt aan een bepaalde prikkel, zodat deze reactie te allen tijde weer opgeroepen kan worden.

Change Personal History

Deze methodiek wordt toegepast wanneer een ervaring vanuit het verleden nog steeds zijn nadelige effecten heeft in het hier en nu. Deze methodiek maakt gebruik van Neuroplasticiteit waarbij een in het bewuste brein aanwezige herinnering door het aanbieden van een positief gevoel ge-update kan worden.

Circle of Excellence

Deze methodiek zorgt ervoor dat je snel een bekrachtigende stemming kan oproepen.

Je kunt deze techniek gebruiken als je bijvoorbeeld een spannend moment in moet gaan, een spannend gesprek moet voeren, een presentatie gaat geven, een spreekbeurt, een toets moet maken, etc.

Mapping Across

Deze methodiek / interventie gebruik je om van verslavingen af te komen. Je krijgt minder tot geen trek meer in bepaalde voeding / snacks.

Bij mapping across verander je niet de inhoud van een subjectieve ervaring (representatie), maar je verandert de structuur, terwijl je de inhoud behoudt!

Deze methodiek draagt bij aan het volhouden van een dieet. Dit kan bijdragen verbetering van leefstijl. Met als gevolg dat bepaalde klachten als gevolg van verminderen of zelfs weggaan.

VK Squash / Rolidentiteit

Doelstelling van deze methodiek is het integreren van twee belangrijke eigenschappen uit twee (verschillende) rolidentiteiten in een nieuwe geïntegreerde rolidentiteit die je voor een moeilijk of heel belangrijk moment in de toekomst kunt gebruiken.

 Zoals je kunt lezen is een NLP Practitioner  training volgen, een prachtige bron van kennis die je jezelf gunt en waarmee je ook NLP Coach kan worden! Dus voor eigen professionele doeleinde. Ons advies is dan wel de NLP Master Practitioner te volgen, zodat je alle informatie betreft NLP hebt.


Reactie plaatsen