Specialistische aanpak bij Traumatische ervaringen | Heemskerk
trauma banner

Trauma oplossingen

Life's Essence biedt specialistische coaching aan in:


De verwerking van recente traumatische ervaringen
Klachten als gevolg jeugd- en geboorte trauma's

Heartmath ademhalings technieken voor stress regulatie

Maak direct een afspraak


Lifes icon


Ontdek Innerlijke balans en welzijn met onze holistische reis naar zelfontdekking.

Wij bieden verlichting voor lichaam,geest en ziel door middel van krachtige energetische coaching

Laat ons je begeleiden naar een diepere verbinding met jezelf, waar genezing en transformatie samenkomen.
Stap in de wereld van zelfontplooing en empowerment, waar jouw holistische welzijn centraal staat.

Linda Commandeur

Je hoofd wilt het vergeten maar je lichaam vergeet het niet. 

Het weefsel van het leven, is doordrenkt met ervaringen van stress, angst en trauma's.

Soms sluipen ze als schaduwen door de dagen, vermomd als alledaagse stress van werkgerelateerde druk, relatiespanningen of intens emotionele momenten. Voor anderen nestelen ze zich dieper, als wortels die zich vastklampen aan de ziel. Of het nu verse stress betreft of oudere littekens, ons lichaam antwoordt op deze verhoogde stress met een versteviging van spieren. Niet alleen de oppervlakkige spieren spannen zich aan, maar ook de dieper gelegen, zoals de psoas, die wel eens de "zielenspier" wordt genoemd. En dan hebben we het nog niet eens over het bindweefsel, dat strak kan trekken onder de last van ingehouden emoties, stress en trauma's. Dit alles kan een tol eisen van ons lichaam, van spieren tot organen.

Maar weet je, het gaat veel dieper dan je denkt...

Emoties worden niet alleen in onze geest bewaard, maar ook in ons lichaam, als stille getuigen van voorbije gebeurtenissen. Het woord 'trauma' roept vaak beelden op van oorlog en verwoesting, maar trauma kan vele gedaanten aannemen. Denk bijvoorbeeld aan aan Geboorte trauma's. Of aan verwaarlozing in de kindertijd, emotioneel of fysiek. Werd je gezien en gehoord, of voelde je je eerder onzichtbaar? Werd je herhaaldelijk verteld dat je het niet kon? Heb je het gevoel gehad dat anderen meer aandacht kregen dan jij? Misschien hebben pijnlijke woorden je ooit naar beneden gehaald. Werd je wel echt gezien door je ouders? Was er liefde? Hoe verliep de zwangerschap. Hoe verliep je geboorte? Werd je gepest? Voelde je je verstoten? Heb je misbruik ervaren? Mishandeling?

In de eerste twee jaren van ons leven worden de fundamenten van ons zenuwstelsel gelegd, waarbij onze emoties worden gevormd door de interacties met onze ouders. In deze cruciale fase zijn zij de architecten van onze neurologische ontwikkeling. Maar als zij emotioneel afwezig waren, kunnen de gevolgen verstrekkend zijn voor ons zenuwstelsel. Dit kan leiden tot een verminderd vermogen om stress te hanteren, een verhoogd risico op burn-out en een grotere vatbaarheid voor depressie.

Laten we daarom met liefdevolle aandacht kijken naar deze diep gewortelde ervaringen, want in het begrijpen en omarmen ervan ligt de sleutel tot heling en groei.

Maakl direct een afspraak 
Coach Jack Smit

Jeugd trauma of geboorte trauma?

In de meeste literatuur en psychologie studies wordt het effect van geboorte trauma's vaak over het hoofd gezien.

De drie geboorte trauma's laten zich als volgt indelen

  1. GT1 - tijdens de zwangerschap
    GT2 - Tijdens de uitdrijving (de geboorte)
  2. GT3 - Na de geboorte

(Voor het volledige artikel over geboorte trauma's verwijzen we naar onze kennisbank).

Het begint bij de geboorte!

Vaak wordt dit beschouwd als een vreugdevolle en wonderlijke gebeurtenis, en dat is het ook. Maar het kan ook een bron van diepe emotionele littekens zijn die door het leven van een individu kunnen blijven naklinken.

Geboortetrauma's kunnen vele vormen aannemen, van fysieke complicaties tijdens de bevalling tot emotionele onrust die ontstaat door de omstandigheden rondom de geboorte. Voor sommigen kan het begin van het leven al worden overschaduwd door stressvolle omstandigheden, zoals complicaties tijdens de bevalling, medische interventies of een scheiding tussen moeder en kind direct na de geboorte. ( GT1 en GT2)

Deze ervaringen kunnen diepe indrukken achterlaten, niet alleen op het fysieke welzijn van het kind, maar ook op zijn emotionele en psychologische ontwikkeling. Geboortetrauma's kunnen zich manifesteren als angst, moeite met hechting, gevoelens van verlatenheid, en zelfs als een diepgeworteld gevoel van onveiligheid in de wereld.

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat geboortetrauma's niet alleen van invloed zijn op het kind, maar ook op de moeder. Een moeilijke bevalling kan leiden tot gevoelens van falen, angst of zelfs postnatale depressie bij de moeder, wat de hechting en de algehele gezinsdynamiek kan beïnvloeden.

Het erkennen en omarmen van geboortetrauma's is een belangrijke stap op weg naar heling. Door deze ervaringen te erkennen en te verwerken, kunnen individuen ruimte creëren voor groei, zelfacceptatie en een dieper begrip van henzelf en hun relaties.

Laten we daarom met compassie en begrip kijken naar de impact van geboortetrauma's, en streven naar een wereld waarin ieder individu de ruimte heeft om te helen en te gedijen, vrij van de lasten uit het verleden.

Dat is waar Life's Essence je bij wil helpen.

Maak direct een afspraak 


Lifes icon        Neem gerust vrijblijvend contact met ons op   Lifes icon


Life's Essence Lemniscaat

Life's Essence: De stap naar Liefde en Licht!

Ben je echt toe aan een verandering in jouw leven? Ben jij klaar voor een diepgaand proces van bewustwording? Dan zeggen wij: "ga ervoor! Ga van een "Not Knowing State" naar een "state of Curiousity"

Life's Essence Trainers
trainingbrochure achtergrond NLP

Wil jij de training Brochure ontvangen?

In onze trainingbrochure vind je alle informatie over start data en investering per training. Alles netje op een rij zodat jij kunt plannen wat het beste bij je past.
Life's Essence Coaching Brochure
50%
 Nu aanvragen >>


Liefde, Warmte, Verbinding, Spiritualiteit, Groei

Life's Essence Icon 2

De kernwaarden van Life's Essence
Dit zijn de vijf eigenschappen die in ons hele bedrijf tot uiting komen. Bij elk gesprek, elke training en behandeling.

Maak direct een afspraak 

Wordt Lid van de Life's Essence online community

Life's essence community