WIe is Life's Essence. Wi zijn Linda Commandeur en Jack Smit
Life's essence Over ons

Over Life's Essence

De plek voor holistische, persoonlijke en professionele ontwikkeling voor een geweldig leven

Lifes icon


Ontdek innerlijke rust en welzijn met onze holistische reis naar zelf-ontplooiing.

Wij bieden een pad waarin jij verlichting vindt voor je lichaam, geest en ziel.

Laat ons je begeleiden naar een diepere verbinding met jezelf, waar heling en transformatie samenkomen.
Stap in de wereld van zelf-ontplooiing en empowerment, waar jouw holistische welzijn centraal staat.

Het team van Life's Essence

Linda Commandeur

Linda Commandeur

Trainer/coach

Eigenaar Life's Essence

Meer over Linda 


Jack Smit

Jack Smit

Trainer/coach

Eigenaar Life's Essence

Meer over Jack 


Petra Zijderveld

Petra Zijderveld

Trainer Systemisch Coachen

bij Life's Essence

Meer over Petra 


Waarvoor kun je bij Life's Essence terecht

Training

Groei en verdieping

Trainingen in NLP, Hypnose, Systemisch Coachen, bedrijfstrainingen op maat en nog veel meer.
De plek om jouw persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.

Life's Essence Coaching

Coaching

Persoonlijke ontwikkeling
Effectieve hulp bij burn-out, stressverlichting, rust in het hoofd en werkgeluk. Ontdek de kracht van holistisch coachen en transformeer je leven op alle niveau's. Persoonlijk en betrokken.
Life's Essence Spiritueel

Spiritueel

Rust en balans

Energetische healing, meditatie begeleiding en aromatherapie. Alles wat jou op natuurlijke wijze ondersteunt om dicht bij jouw ziel te blijven en voor een leven in vrede, vreugde en vrijheid.

Linda Commandeur 3

Wie is Linda Commandeur

Hoi! Ik ga mij opnieuw aan je voorstellen. Dit heb ik eerder gedaan met een stukje over wat ik allemaal heb gedaan en heb meegemaakt in mijn leven. Het standaard verhaaltje dat helemaal niets vertelt over wie ik echt ben en wat ik de wereld en jou in het bijzonder heb te geven. Ik doe dit nu omdat ik mij heb gerealiseerd dat mijn spiritualiteit veel voor mij betekent en brengt, en dat het ook van waarde is voor ons bedrijf en de manier waarop ik train en coach.

“Vanuit mij hart kan ik oprecht zeggen dat ik mede dankzij NLP, Hypnose, Systemisch werk, én de juiste mensen om mij heen, de volgende stappen op mijn spirituele pad kan zetten.”

Steen der wijzen

Als geboren en getogen Heemskerkse ben ik een echte “ezel”. En zoals het spreekwoord zegt heb ik mij nooit twee keer aan dezelfde steen gestoten, maar oh oh ik heb er wel een paar gevoeld in mijn leven. Burn-out, scheiding, verlies, en een haat-liefde verhouding met mijn vader (nu een liefde van een ander niveau!) hebben mij rijper en rijker gemaakt en gevormd tot wie ik vandaag de dag ben. Ik ben moeder van 2 prachtige dochters en run samen met mijn grote liefde een bedrijf waar mijn hart en ziel in ligt.

Ik ben altijd gevoelig geweest voor het spirituele, maar het was uiteindelijk om het maar bij de ezel te houden, de ‘steen der wijzen’ die mij recht op het spirituele pad heeft gezet. Ik wil je graag meenemen in mijn verhaal van liefde, licht, kracht en vertrouwen.

Liefde en loslaten

Mijn eerste echte uitdaging, in Wie Ben Ik, was om te vertrouwen op liefde. Liefde voor mezelf, liefde voor anderen en de wereld. Ik moest altijd maar sterk zijn, vooral niet te veel voelen en maar doorgaan. Ik was nog maar 19 jaar jong toen ik mijn eerste burn-out kreeg. Het was letterlijk een openbaring om te ervaren wanneer je naar je gevoel gaat luisteren (de wijsheid van je lichaam), je daarmee in contact komt liefde. Liefde betekent voor mij ook loslaten. Ook van angst, schuld, schaamte. Loslaten vraagt om moed, kracht, omdat je niet weet wat ervoor in de plaats komt. Het is nog niet zo makkelijk om belemmerend gedrag en patronen écht los te laten. Ook voor mij is dat nog een dagelijkse oefening. Loslaten voelt als een stukje dat in mij sterft en opnieuw geboren moet worden, met het vertrouwen op liefde die verder groeit

Het Oude Egypte

Ik voelde altijd al een sterke verbinding met het Oude Egypte. Het Faraonische leven, de bouwstijlen, tekeningen en rituelen fascineren me al van jongs af aan. Het boek “Heelmeesters – In de voetsporen van de Egyptische Sjamanen’ bracht e.e.a. in stroomversnelling. Begin 2022 was ik zover om een grote emotionele blokkade in de ogen te kijken, te doorvoelen, en op te lossen. Deze blokkade bleek in een eerder leven in de tijd van het Oude Egypte te zijn ontstaan. Tijdens het moment van verwerken voelde ik heel helder en diepgaand wat voor energie er door mij heen stroomt. En dat is alleen maar sterker geworden. Ik heb mijn leven van toen in een andere dimensie beleefd. Geloof het of niet, ik heb de godinnen energie van Isis in mij. Ik ben de Isis van nu en voel de energie van toen.

De vraag is nu: hoe ga ik ermee om? Wat kan ik ermee? Wat wil ik ermee? Wat is de boodschap die ik mag en kan overbrengen? Ik ga daarom sowieso de 1-jarige godinnentraining doen en ik ga een spirituele reis door Egypte maken om nog meer in verbinding te komen met mijn Innerlijk Wezen. Als je eenmaal begint aan een spirituele reis, dan is er geen weg meer terug!

Groei

In mijn vroege samenwerking met mijn grote liefde Jack, toe ik nog als zelfstandig Virtual Professional mijn diensten aanbood, kwam ik erachter dat NLP (alsook Hypnose en Systemisch werk) een diepgaand proces van bewustwording en transformatie teweeg brengt. En dat het aan de basis ligt van spiritueel leiderschap (transitional leadership). Ik heb mijn kansen gepakt, zonder enig twijfel, en ben mijn spirituele kracht gaan verzilveren. Ondertussen ben ik internationaal gecertificeerd Master Trainer en Coach NLP en Hypnose, Systemisch en Heartmath Coach. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Gelukkig maar! Blijven leren, dat gun ik mezelf. En jou ook!

Wat heeft mij dit alles gebracht?

De strijd van het heilige moeten, en maar doorgaan is gestreden. Het hoeft niet meer. Mijn spirituele pad heeft me bevrijd van belemmerende patronen en gedragingen binnen alle aspecten van mijn leven. Ik zit niet meer gevangen in mijn gedachten en in mijn hoofd. Anderen zeggen dat ik een Powervrouw ben met een hart vol liefde en warmte. Verbinding maken en mensen laten zien dat het ook anders kan en mag is nu mijn grote passie. En dat inspireert!

  • Ik ervaar innerlijke rust
  • Ik ben het zonnetje in huis
  • Ik straal weer
  • Ik zie, voel, hoor en weet helder en meer
  • Ik vertrouw meer op mezelf
  • Ik geniet echt veel meer waardoor de speelsheid ook weer vrijkomt


Ga er ook voor!

NLPro-Groep is bij uitstek de Veilige Haven voor persoonlijke en pro-fessionele groei en ontwikkeling. Mijn spiritualiteit geeft een extra verdieping aan de trainingen en coaching die ik geef. Ik ben dankbaar dat ik anderen kan inspireren en mag begeleiden op hun levenspad. Een pad van liefde, licht, verbinding en vertrouwen.

Hoe spannend het ook is. Jouw leven, jouw herstel én groei is belangrijk. Leef je mooiste leven. Ontdek wie je écht bent, vergroot je zelfvertrouwen en zelfliefde. Investeer in jezelf en leef je vrij!

Namasté

In Lak’ech Ala K’in

Het liefdevolle divine licht in mij, groet het liefdevolle divine licht in jou

Linda

Jack Smit 1

Wie is Jack Smit

Geboren in Heerhugowaard en inmiddels ook weer woonachtig in Heerhugowaard samen met mijn liefste Linda. Wel pas na een aantal wereldse omzwervingen. Een van die omzwervingen bracht mij in New Zealand waar ik 10 mooie jaren heb mogen doorbrengen. Naast het runnen van een drukkerij samen met mijn jeugdvriend Martin werkte ik in N-Z  als Search and Rescue Controller bij New Zealand Searchdogs. Ik kan oprecht zeggen dat dit een van de mooiste periodes van mijn leven is geweest. Ook is het de periode geweest waarin ik me steeds meer ben gaan interesseren in menselijk gedrag en hoe psychologie in elkaar zit.

Ik heb nooit de behoefte gevoeld om psycholoog te worden. Inmiddels bijna 30 jaar later mag ik mijzelf wel bij deze beroepsgroep  rekenen hoewel ik daar mijn eigen draai aan heb kunnen geven. Na mijn studie in gedragswetenschappen van dieren kwam ik al vroeg tot het inzicht dat wij mensen eigenlijk niets anders zijn dan denkende dieren. En juist dat denken zit ons vaak in de weg. 

Het ontwikkelen van trainingsmethodieken voor dieren (en dan met name honden) was een fascinerende bezigheid. Hoe communiceer je met een hond. Taal snapt het dier niet, dus hoe dan wel.  De inzichten die ik in dat vakgebied heb opgedaan blijken vrijwel één op één van toepassing te zijn op mensen. 

De problematiek die mensen ervaren gaan allemaal over hoe iets voelt. Bijvoorbeeld: Ik weet wel dat ik nergens bang voor hoeft te zijn, maar het voelt wezenlijk anders. Ik voel die angst wel!

Die problematiek is vaak al als zaadje gepland in de pre-verbale fase van het opgroeiende kind. Dus in de leeftijd van voor 6 jaar, wanneer de neo-cortex (het denkende deel van ons brein) nog bijna niet ontwikkeld en werkend is.

In de afgelopen 30 jaar heb ik alles wat ik op dat gebied kon vinden als een spons opgezogen. Mijn digitale boeken kast omvat meer dan 400 titels. Allemaal over de psyche van de mens. Ik heb me ,buiten de vakstudies van gedracgswetenschappen en psychologie om,  verder ontwikkeld als Master Trainer in NLP, (Quantum) Hypnose, IEMT, Systemisch werken, Strategic Internvention Technieken , Analitic Profiling en Heartmath.

Veel meer en veel breder dus dan alleen maar Psychologie. En ik ben nog niet klaar. Het talentenspel van WIllem Glaudemans, een cursus in wonderen en Non dualiteit neemt nu aardig wat tijd in van mijn aandacht. Ik vind het dan ook prachtig hoe alles in elkaar past en bij elke nieuwe studie wordt het beeld van "mens zijn" mij steeds duidelijker. Ik begin het te snappen...

Mijn levensmotto is vrij simpel, en dat gun ik jullie ook.

Alles moet op... Haal eruit wat erin zit en geniet met volle teugen van het leven.  Leer hoe je dat kunt bereiken en maak het ook jouw doel. Het leven is er om geleefd te worden. Just make it happen!


Petra Zijderveld

Wie is Petra Zijderveld

INTERNATIONAAL NLP TRAINER & SYSTEMISCH COACH, FAMILIE-, EN ORGANISATIEOPSTELLER


Petra is zelfstandig ondernemer en werkt vanuit haar praktijk als internationaal gecertificeerd NLP trainer, Systemisch Coach, familie -, en organisatieopsteller en MFN mediator. Petra is opgeleid door een aantal gevestigde namen zoals Robert Dilts, Judith DeLozier, Anne Linden, Richard Bandler, Bert Hellinger en Matthias Varga von Kibed.

Petra heeft jarenlange ervaring binnen de overheid en de zakelijke dienstverlening. Haar achtergrond is Personeel en Arbeid, en Bedrijfskunde, en actief geweest binnen diverse management functies, waaronder verander-, tactisch- en strategisch management. Leiderschap stond hierin altijd centraal.

Petra is een ervaren trainer die met een gezonde dosis humor luchtigheid kan brengen in de soms wat zwaardere materie. Dat zorgt ervoor dat je de training kunt ervaren als een warm bad.

Wordt Lid van de Life's Essence online community

Life's essence community
Life's Essence Lemniscaat

Life's Essence: Thuiskomen bij jezelf!

Ben je echt toe aan een verandering in jouw leven? Ben jij klaar voor een diepgaand proces van bewustwording? Dan zeggen wij: "ga ervoor! Ga van een "Not Knowing State" naar een "state of Curiousity"

Life's Essence Trainers