NLP training
NLP training

NLP training

NLP training volgen

Kan ik een NLP Training live volgen, of is het beter online een NLP cursus te gaan volgen.

Dat is een vraag die wij als erkend NLP instituut vaak krijgen. Op de eerste plaats is het belangrijk dat jij jezelf afvraagt wat je met een NLP training wilt bereiken. Bij NLP gaat het vooral om de ervaring van verandering en dat betekent dat je echt aan het werk moet.

NLP uit een boekje

Je kunt heel veel informatie uit verschillende NLP boeken halen. Bij ons instituut hebben we een complete boeken kast vol met NLP boeken. Daarnaast hebben we voor alle studenten een complete digitale boekenkast met meer dan 400 boeken en naslagwerken over NLP en NLP gerelateerde onderwerpen. Daarnaast beschikken we over honderden uren aan videomateriaal opgenomen door de grondleggers van NLP.

Dus je kunt ervoor kiezen om veel te lezen en dat gaat je zeker helpen. Maar of dat echt verandering zal opleveren is nog maar de vraag. NLP doen wil zeggen veel oefenen. En hoe ga je het goed oefenen als je al je kennis uit een boekje hebt gehaald ?.

Ga maar na. Stel dat je een instructieboekje hebt gekregen van een ingewikkeld elektrisch apparaat... en probeer dan maar eens alle mogelijkheden jezelf eigen te maken. Dat is bijna een onmogelijke opgave.. Het helpt je op punten beter te worden, maar echt alles er uit halen wat er in zit lukt je vaak niet.

Kun je NLP dan online leren.... Ook hier ontbreekt het oefen materiaal. Al is online leren al weer beter dan een boekje lezen. Vaak kunnen de oefeningen dan voor gedaan worden, en dat schept al een beter inzicht.

NLP training of cursus?

Ook zou je een schriftelijke cursus kunnen volgen. Ook dat is niet echt NLP leren.  Je mist gewoon hele belangrijke ingrediënten. Namelijk het DOEN !!.

Kortom, NLP leren doe je het beste in een live training met ervaren trainers. Een NLP training die niet erkend is zou je beter kunnen vermijden. Vooral wanneer je van NLP jouw beroep zou willen maken. Wanneer je als NLP coach aan de slag wilt, zorg er dan voor dat je het juiste instituut kiest om jouw opleiding bij te volgen.

Reactie plaatsen