Auto onderhoud en NLP?
Onderhoud en NLP
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
06/29/2018
3 min
0

Auto onderhoud en NLP?

06/29/2018
3 min
0

Wat heeft het onderhoud van mijn auto te maken met NLP?

Nog niet zo lang geleden kwam een goede vriend van mij langs en vertelde mij dat zijn auto waarschijnlijk niet gerepareerd kon worden. De garage had hem verteld dat de reparatiekosten waarschijnlijk zo hoog zouden uitkomen dat zijn auto maar beter naar de sloop gebracht kon worden. Logisch natuurlijk dat hij daar niet zo blij mee was. Was zelfs nog naar een andere garage gegaan voor een “second opinion” Maar kreeg daar hetzelfde verhaal te horen.

Het beroerde was dat hij echt niet zonder auto kan. Hij heeft hem nodig om op zijn werk te kunnen komen. Zonder auto geen werk, zonder werk… afijn.. vul maar in.. Hij zat aardig in zak en as. Hij kon misschien wel wat geld lenen voor een nieuwe auto, maar dan moet je dat wel terug betalen , en een beetje knappe auto kost zomaar een flinke bom duiten.

Dus wat nu …

Hij had zijn auto nog maar net 3 jaar en het was wel geen nieuwe maar voor zover ik begreep was het geen afgetrapte gammelbak.. Dus ik vroeg hem hoe het kon dat hij nu zo veel geld moest uitgeven voor reparatie. En toe begreep ik pas wat het echte probleem was..

Mijn vriend had een artikel op internet gevonden van iemand die het onderhoud van zijn auto gewoon uitstelde tot het echt niet anders kon. En die persoon in dat artikel had duizenden euro’s bespaard aan kosten.. In dat artikel stond dat onderhoud helemaal niet nodig is.. het is een verdienmodel en autoverkopers verdienen aan de garage, niet aan de verkoop… Dus proberen ze je de garage in te krijgen terwijl dat helemaal niet nodig is. Dus mijn vriend heeft alle signalen genegeerd en is vrolijk door blijven rijden.. net zolang tot het echt niet meer kon….. en dus nu ook nooit meer zal gaan.

En toen ineens schoot mij iets te binnen. Ik moest gelijk denken aan mijn vader en wat ik van hem heb geleerd.

Je ouders zijn voor jouw als kind de meest belangrijkste personen in jouw leven en alles wat zij jouw vertellen slik je als zoete koek en zie je als waarheid. Je vraagt je gewoon niet af of wat jouw vader of moeder jou geleerd heeft wel goed voor jou is..

Mijn vader zij altijd, werken moet je…. En dat heb ik van hem geleerd, overgenomen, en tot in perfectie gedaan.. Ik was een workaholic.. En een perfectionist.. dat was mij met de paplepel ingegeven… Mijn hele leven heb ik kei en keihard gewerkt.. weken van 60 tot 80 uur waren mij niet vreemd.. Negeerde alle signalen van mijn lichaam, ging stug door… Relaxen kon later wel. Als ik echt moe was..

Ik deed toen precies hetzelfde met mijn lichaam als mijn vriend deed met zijn auto. Alleen een auto is vervangbaar…..

 

Ik heb dus moeten leren onderhoud te plegen aan mijn lichaam en geest.. Maar ik had geen idee hoe.

Totdat er iets heel belangrijks gebeurde in mijn leven. Mijn beste vriend kwam om in een motor ongeluk.. Toen ging bij mij de knop om… Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig. Ik brand mijzelf helemaal op en het wordt steeds zwaarder die standaard van werken vol te houden.. En waarom eigenlijk?

Want als je geen leven hebt en je bent allen maar aan het jagen en jachten, wat hoop je dan te bereiken. Leven moet je nu… niet later (als er tenminste een later is…….) Dus ik gooide het om. Ging de  NLP practitioner doen en pleegde onderhoud aan mijn brein. Ik wil leven, ik wil plezier in mijn leven hebben en geen aandacht geven aan negativiteit.

Ik wil het stuur van mijn leven in mijn handen hebben en zelf de richting bepalen. Ik weet echt wel wat goed is voor mij. Ik ga niet wachten tot veel later in de hoop dat ik dan plezier zal beleven aan de dingen die ik doe. In de hoop ook dat ik er dan nog van kan genieten.

Want als ik door zou gaan met hoe ik was, is dan het achterstallig onderhoud straks zo groot geworden dat reparatie ook geen zin meer heeft…?

De toekomst is een illusie.. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik kan er wel alles aan doen om verzekerd te zijn van een mooi leven nu, en elke dag weer..

Als ik je één advies kan geven nu, Pleeg onderhoud aan jouw brein en neem afscheid van al die dingen die jou tegenwerken en belemmeren om het leven te hebben dat je verdiend.

Een mooie stap zou zijn een NLP training te volgen.. dat kan bij www.NLPro-training.com of elders..
Het belangrijkste is dat je het doet.. Want we vinden het normaal dat een auto of motorfiets onderhoud nodig heeft, maar dat ons brein en onze mentale staat onderhoud nodig hebben dat vergeten we nog wel eens. En toch is dat het “voertuig” dat jou door het leven helpt.. Dus zorg er goed voor…

Jack Smit

Trainer / coach & Communicatie specialist

Reacties
Categorieën