10 Redenen waarom iedereen NLP wilt leren
NLP practitioner training
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
04/13/2021
4 min
0

10 Redenen waarom iedereen NLP wilt leren

04/13/2021
4 min
0

Waarom wil je NLP leren? Tijdens de trainingen krijgen we vaak opmerkingen zoals: “Dit zou iedereen mogen leren! Waarom krijgen we dit niet op school?! Dit gun ik echt iedereen!” Wat brengt mensen dan naar een training? Wat is een goede reden waarom iemand kiest om NLP te leren? Hier hebben wij 10 redenen uitgeschreven waarom iedereen NLP zou willen leren.

Persoonlijke ontwikkeling begint de dag dat je start met NLP

Je persoonlijke groei zal enorm zijn! Mensen zullen je niet meer herkennen in gedrag, omdat jij voor jezelf kiest, je “mannetje staat”, weet wat je wilt en inziet hoe waardevol je bent. Zoals het vroeger was hoeft nu niet meer. Het ligt in jouw handen om die trend te doorbreken en je eigen leven te leven. Je gaat alles positiever zien. Begrijpt waar je gedrag vandaan komt en wat je nog wel en niet wilt in JOUW leven!

Je manier van communiceren verandert door NLP

Communicatie is beinvloeding, zowel positief als negatief. In de NLP wereld is er jaren onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Hieruit is veel informatie en communicatiestijlen naar voren gekomen. Hoe communiceren wij nu eigenlijk als mensen? Je leert tijdens NLP trainingen hoe je positief kan communiceren en je jouw denken en die van anderen positief kan beïnvloeden. Je zal ook gaan herkennen dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van hypnotische teksten in media, nieuws, reclame, etc. Alles om je te beïnvloeden en je aan te zetten tot; angst, kopen, geweld, etc.. Je kan het je niet voorstellen hoeveel er gebruik wordt gemaakt van deze macht. En nu is het jouw beurt! Jij kan nu je zelf duidelijk maken. Herken wanneer iemand probeert je te manipuleren o.i.d. en je gaat er niet meer intrappen.

Haal je doelen door gebruik te maken van NLP

Je leert al tijdens de NLP Practitioner hoe je doelen stelt en deze ook haalt. Wat vaak gebeurt bij het stellen van een bepaald doel, is dat de stappen veel te groot worden gemaakt. Je leert anders denken en je doel realistisch te maken. Zo wordt het leuk, kom je professioneel over, en blijf je positief tijdens het hele proces!

 Omgaan met anderen met NLP

Gedachten lezen kunnen we zeker niet. Met NLP kom je wel aardig in de buurt, doordat je weet hoe de hersenen werken. Hoe verwerk je een gebeurtenis? Hoe ga je om met emoties? Oogpatronen, wat zijn dat? Je kan van een gezicht aflezen hoe iemand zich voelt en wat hij/zij denkt. Je kan dus beter reageren op de ander en daardoor de communicatie en relatie met elkaar beïnvloeden. Heel nuttig, toch?

Je leert af te stemmen met anderen en rapport te maken

Rapport maken is enorm belangrijk in cruciale gesprekken (zowel privé als werk). Je krijgt namelijk connectie met de persoon die tegenover / naast je zit. Je gaat van een gesprek die voornamelijk saai en nietszeggend is, naar een enthousiast gesprek met energie en connectie, waar menig mens jaloers op kan zijn. Jij begrijpt de ander, zonder dit in woorden uit te drukken. Je lichaamstaal zegt; ‘vertrouw mij maar, ik ben jouw gelijke’. Zo gaan je woorden echt bij de ander binnen komen en staan ze open voor feedback en nieuwe ideeën. Privé- en werkgericht dus een prachtige aanvulling op je persoonlijkheid!

Beter met je emoties omgaan

Emoties gebeuren. Je reageert op een gebeurtenis en soms is dat niet zoals je graag zou willen reageren. Of iemand anders reageert heftig op jouw woorden, waardoor je denkt: “wat heb ik gezegd?!” Je krijgt door een NLP opleiding te volgen, inzichten o.a. in waardes en het G6-model. Zo begrijp je waarom je een emotie voelt opkomen en hoe je dit bij anderen kan ontvangen zonder hem/haar minder waardig te laten voelen. Dit is bij de opvoeding van kinderen super! Iedereen zou NLP bij de opvoeding kunnen gebruiken. Een mooie positieve wereld krijgen we dan!

Verbeelding en bewustwording gebruiken

Je leert te werken met de kracht van verbeelding. Hoe je iets negatiefs in iets positiefs kan buigen. Puur door iemand of jezelf nieuwe inzichten te geven, gebruik maken van de submodaliteiten en bewust te laten worden van eigen handelen en acties. We maken ook veelvoudig gebruik van Miltontaal. Een hypnotiserende manier van communiceren, waardoor je onderbewuste wordt aangesproken. 95% gebeurt onderbewust. 5% is bewust. Je leert dus met wat “automatisch” gebeurd omgaan en hoe je dit kan beïnvloeden. Vooral bij kinderen werkt dit geweldig!

nlp leren

Van je angsten afkomen door NLP 

Kleine en grote angsten. Ze kunnen allemaal verholpen worden door gebruik te maken van NLP methodes en gebruik te maken van de submodaliteiten. Hoe heerlijk zal het zijn dat je bewust bent van waar je gedachten en angsten vandaan komen. En dat je vanaf de dag dat je start met NLP, ontdekt dat er geen angsten meer hoeven te zijn. “Zorg ervoor dat je grootste vijand niet tussen je oren woont” en “Angst is een slechte raadgever”, we kennen ze zeker. Nu nog deze 2 wijsheden in je eigen leven toepassen en je kunt de hele wereld aan!

Door NLP stop je met slechte gewoontes

Roken, snacken (overeten), nagelbijten, een “tik” waar je maar niet vanaf komt. Het is allemaal op te lossen met NLP leren. Je leert namelijk in interventies wat je kan doen op lange en korte termijn. Vaak is het vrij makkelijk om het op te lossen en kan iemand van een slechte gewoonte af komen waar ze jaren last van hadden! Hoe gaaf is dat dan?!

Overtuigingen de baas zijn met NLP

Vaak ligt een negatieve overtuiging in de weg, naar een volgende stap in het leven. Iemand kan bijvoorbeeld denken dat hij/zij niet goed genoeg is. Dat het toch niet lukt. Het nooit meer goed komt. Etc. etc. Het mooie is dat wij tijdens gesprekken veel van deze overtuigingen horen en dan direct er mee aan de slag gaan. “Ombuigen van een negatieve overtuiging” is er 1 van. Je behoudt je waarden, je kwaliteiten en je goede intenties! Jouw nieuwe overtuiging doet je inzien hoe mooi je bent, hoe moeilijk de confrontatie met jezelf eerst was! Je bloeit op want zo had je het nog nooit bekeken. Jij mag er zijn!

We kunnen nog wel 10 andere redenen verzinnen waarom je NLP leren wilt, echter vinden we dat je het zelf mag komen ervaren! Kom naar de NLP training en laat je beste investering ooit, de rest van je leven van invloed zijn. Investeer in jezelf, leef je vrij!

Reacties
Categorieën