Hypnose en kinderen
Hypnose bij kinderen
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
03/30/2021
2 min
0

Hypnose en kinderen

03/30/2021
2 min
0

Kinderen hebben een prachtige verbeelding. Ze staan net in het leven en maken er vanuit hun onschuld en nieuwe verfrissende denkwijze, een mooi avontuur van. Tot de realiteit komt. De verwachting van de maatschappij, ouders, families….REGELS. Hoge cijfers worden verwacht, om een nog hogere opleiding te krijgen, om een nog hogere baan en de functie de rest van je leven te hebben. Maar waar staat de vraag: waar wordt je gelukkig van? Die vraag lijkt niet meer te bestaan.

Verwachtingen

Zeg maar gedag tegen die onschuld en positiviteit, en hallo tegen angsten en stress. Gelukkig kunnen we met z’n allen adviseren en sturen, zodat ze die angsten overwinnen. We kunnen ze een veilige haven bieden en een luisterend oor. Maar wat als iemand dit niet kan? Bijvoorbeeld een leraar/lerares kan een kind maken of breken met opmerkingen die niet expres gaan. School verwacht een bepaald patroon en prestatie. En dan ligt zo maar die angst en stress op een randje te balanceren. Als thuis de situatie al onstabiel is, kan school net het laatste zetje zijn, of andersom. Het is niet vreemd dat het aantal kinderen met “burn-out” of depressie verschijnselen steeds meer worden. De schijn wordt hooggehouden, blauwe plekken verstopt, en juist door het lachen om alles is er een enorm masker opgezet en een muur opgetrokken. Kinderen kunnen niet meer aan de verwachtingen voldoen. Dan gaat het mis. En wie gaat dit erkennen en hiervoor de verantwoording nemen?


Resultaat

Wat er bij een kind overblijft, nadat deze is omgevallen, zijn angsten en onzekerheid. Zo ook een prachtige jonge cliënt, die bij ons komt. Jong, zo jong! Kan het niet aan en weet ook niet meer waarom zij dit nog zou willen. Het leven is niet mooi meer. En zijn geen lichtpuntjes. “Ik wil dood” wordt zelfs uitgesproken, na een paar coaching sessies. Ze doet niet anders dan pleasen en wilt zo graag er bij horen. Toch gebeurd het tegenovergestelde. Pesten, buitengesloten worden, anders voelen dan “normaal”. Maar wie zegt wat normaal is? Normaal is wat het kind zelf vindt! Niet wat anderen vinden of wat van jou gevonden wordt! De mening van anderen doet er niet toe. Egoïsme is wat anders dan zelfliefde. En dat ontbreekt. Het inzien dat iedereen uniek en mooi is. Anders had iedereen op school deze prachtige jonge dame zeker erkend en gewaardeerd.

Hypnose 

Waarom we dan voor Hypnose kiezen? Hypnose geeft in dit soort situaties handvatten, om weer in zichzelf te geloven. We begeleiden de ouders in het traject en laten het kind onder hypnose zelfvertrouwen krijgen. Met eigen interesses van het kind schrijven we een script, zodat het kind zich echt speciaal voelt en ook de verbinding met de hypnose kan maken. Het werkt bij kinderen extra goed, omdat hun verbeelding nog zo sterk is! Op deze manier hebben ze al in hun jeugd een goede start. De trance gebeurd indien mogelijk met een ouder erbij. Als we toch merken dat hier juist een knelpunt is, gaan we dat gesprek niet uit de weg. Het kan namelijk zijn dat de ouder vroeger ook wat heeft meegemaakt en nu met die oude gewoonte aan het opvoeden is. Tijd om die ketting te doorbreken. De ouder is hier tenslotte ook voor hulp, dus die geven wij.

Eindeloos veel mogelijkheden

Er komen ook kinderen bij ons die problemen hebben met slapen, bedplassen, stress, faalangst, trauma’s, fobieën, etc. etc. De lijst is eindeloos! De combinatie van NLP coaching en hypnose is goud! Juist door het onderbewuste aan te spreken in de jeugd, zal het “probleem” op latere leeftijd niet meer bestaan. Je bewuste (5%) gaat het misschien niet meer weten na al die jaren. Echter je onderbewuste (95%) zal het altijd weten. Dus als er kinderen zijn die ergens mee “zitten”, wacht dan niet te lang. Extra huiswerk, harde aanpak, schreeuwen, boos worden, het heeft geen zin. Luister en vraag hulp. Samen komen we tot een liefdevolle effectieve manier om het op te lossen.

 

Reacties
Categorieën