Gewicht beïnvloeden door Hypnose - coach of train je hierin
Gewicht beinvloeden
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
03/14/2021
3 min
0

Gewicht beïnvloeden door Hypnose

03/14/2021
3 min
0

Ja, het is echt mogelijk. Gewicht beïnvloeden door Hypnose. Een hypnotische maagband ‘aanbrengen’ omdat je te dik bent, zodat je nu wel kan afvallen? Of omdat je minder wilt eten? Ja dat kan! Dat is heel goed mogelijk.

Maar is het de juiste oplossing?

Veel mensen hebben, zeker in deze tijd, te maken met schommelend gewicht. Het bekende Jojo-effect. Heeft dat nou echt te maken met hoe je doet? Hoe je eet? Of is er naast jouw manier van eten nog een andere oorzaak? Een dieperliggend probleem? 

Het is ook niet zo vreemd. Sportscholen zijn dicht. We mogen op dit moment niet zo veel anders, dan thuis zitten. Is dat jouw beleving? Of ben jij die sporter die alles aan heeft geschaft om fanatiek thuis verder te gaan? Hardlopend naar zijn/haar werk gaat? En met de fiets de boodschappen doet? En toch….. die kilo’s willen er maar niet af! Dan kunnen wij helpen. Dan biedt Hypnose jou wellicht dé weg om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Voeding of gedrag

“Elk pondje gaat door het mondje”. Nou…. Niet altijd. Het is frustrerend als je amper eet en dan niet afvalt! Je telt je stappen en calorieën. Geen chocola/frisdrank/chips komt jouw huis in! En natuurlijk het sporten. Dagelijks! Even buikspieren, touwtjespringen, push-ups, etc. Wij hebben het hier ook ervaren. En dan kan Hypnose echt een oplossing zijn. Als je het zelf niet meer weet, weet je onderbewuste het wel. Het ligt dus niet aan je voeding. Laten we dan uitzoeken wat het wel is.

Je zelfbeeld

Wanneer je onder Hypnose gaat, gaan we echt naar je onderbewuste. Je wordt in trance gebracht en we kunnen vanuit daar werken aan je zelfbeeld. Of misschien is het een ervaring als jong persoon, die wat liefde en aandacht nodig heeft. Voor de Hypnosesessie hebben wij altijd een intakegesprek Hieruit komen meestal de knelpunten al naar voren. Mocht dit niet gebeuren, ontdekken we dat tijdens de Hypnose wel. Veel mensen hebben een eetstoornis door een trauma/gebeurtenis van vroeger. Het gaat er om hoe je daarmee bent omgegaan en hebt verwerkt. Als je TOEN geen hulp hebt gehad, dan kan het jaren daarna (of misschien wel je hele leven) een issue blijven.

Zelfliefde versus gewicht

Met een persoonlijk script die wij zelf maken, wordt je in trance gebracht. Je onderbewuste gaat van ons ontvangen wat het nodig heeft om los te laten van het oude. Dit kan soms emotioneel zijn. En wellicht zijn er meerdere sessies nodig om de kern te raken en er definitief vanaf te komen. Hoe het ook gaat zijn; Jouw doel is duidelijk! Je wilt je gewicht niet meer op 1 hebben. Houden van jezelf wil je op 1! Je oude zeer mag je loslaten. De stress en druk die je jezelf hebt gegeven om mooi en slank te zijn. Vergelijken met anderen is niet meer nodig. De realiteit is: DIT BEN IK! En op het moment dat je dit volmondig kan zeggen en ook daadwerkelijk voelen, zou dit zomaar de sleutel kunnen zijn naar jouw gewichtstruggles.

Eetstoornissen en traumaverwerking

Eetstoornissen komen helaas nog veel voor. De meest voorkomende soorten zijn Anorexia nervosa, Boulimia nervosa en eetbuistoornis. Die laatste is voornamelijk bij kinderen en jongeren een probleem. Er zijn dan echt vreetbuien die niet gecompenseerd worden door bewegen en/of sporten.  Hierdoor zal het kind hard groeien en overgewicht krijgen. En ja, het is mogelijk om een Hypnotische maagband ‘aan te brengen’, maar of dat nou echt de juiste oplossing is? Anorexia en Boulimia is afvallen tot in het extreme! Het zelfbeeld is zodanig beschadigd, dat de persoon zichzelf nooit goed/dun genoeg gaat vinden. Hypnose kan hier heel goed bij helpen. Natuurlijk is zelfliefde hierbij heel belangrijk, maar denk ook eens aan de oorzaak. Het ontstaan van het ‘probleem’. We gaan dit heel goed uitzoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door pestgedrag, discriminatie, aanranding, verkrachting, ongewenste aanraking door iemand zijn. Dit kan je als ouders, en zelfs als persoon, niet doorhebben. Het is weggestopt, misschien nooit besproken door schaamte of volledige ‘black-out’. “De herinnering bestaat niet meer”. ‘Het is gebeurd. Het doet er niet meer toe’, dat heb je jezelf wijsgemaakt. Je onderbewuste is het daar niet mee eens en vecht nog dagelijks.

Hypnose helpt

Hypnose helpt je verwerken. Door in trance te gaan, kunnen wij je op een veilige manier helpen. Je herinneringen komen terug, waardoor jij ze kan gaan verwerken en ECHT gaat oplossen. Bedenk hoe veel vrijheid het je gaat opleveren!  Je kan weer ‘normaal’ eten en je lichaam zal het gaan verwerken zoals het hoort. Vrij van stress en druk. Je kan genieten van eten. Je kan genieten van jezelf. Staat niet meer dagelijks op de weegschaal. Misschien gooi je dat ding zelfs weg! Eten is geen issue meer! Of je nu te dik of te dun bent. Hypnose helpt door het ECHTE probleem aan te pakken, en voor de lange termijn liefde voor jezelf en je lichaam te hebben!

Wil je meer inzicht krijgen in de werking van Hypnose, bekijk dan ook deze documentaire van de NPO "Hypnose op recept"

Reacties
Categorieën