Innerlijke rust
Innerlijke rust
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
04/20/2021
3 min
0

Innerlijke rust

04/20/2021
3 min
0

Rust, daar verlangen we toch allemaal naar?! Hoeveel mensen gaan op reis, puur om “zichzelf” weer te vinden? Of volgen een cursus online. Zoeken alle mogelijkheden om maar van die drukke en vervelende gedachten af te komen. De stress van het werk achter zich te laten. Thuis wil je rust. Je wilt balans. Je wilt gelukkig zijn. En dat is dichterbij dan je denkt!

Je hoofd kalmeren

Rust zit in je hoofd. “Hè?! In mijn hoofd?” Jazeker! Die drukke gedachten en lichamelijke klachten, kan je heel simpel beïnvloeden door je gedachten onder controle te krijgen. De wirwar die door stress, trauma’s, problemen, etc. zijn ontstaan, kan je gladstrijken door de juiste begeleiding te krijgen. Als je eenmaal doorhebt wat je nodig hebt, kan je het heel goed zelf. Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven aan reizen, rituelen en andere prachtige beloftes die je online kan vinden. Begin eerst eens bij jezelf. Waar komt het vandaan?

Oorsprong van je stress

Veel mensen werken erg hard. Dit kan zowel privé als op het werk gebeuren. En begrijp ons niet verkeerd. Dit is natuurlijk prima. Als je hart en ziel in je werk zit, word je er gelukkig van. Het voelt niet als werk. Het voelt als je roeping! En thuis pak je een warm bad, een goed boek, benen omhoog, en luistert naar lekkere muziek waar je blij van wordt. Je hartslag daalt en je bent relaxt. Zo is de balans prima.

Maar wat nou als je thuis komt en je moet de was nog opvouwen, terwijl die andere was al klaar staat om opgehangen te worden. Je kinderen hebben aandacht nodig. Jouw partner is weer eens laat thuis. Je wilt nog sporten, want je wilt super goed er uitzien voor als je weer op terras mag zitten met vrienden. Het eten wordt maar even snel iets simpels, zoals een tosti of afhalen. Terwijl je je kinderen achter de tv zet met een tosti, besluit je je was maar morgen te doen. Herkenbaar? Tijd om wat aan je stress te gaan doen!

Weet waar je gelukkig van wordt

Weet jij waar je ECHT gelukkig van wordt? En wanneer heb je dat voor het laatst gedaan. Waar kom jij nou je bed voor uit in de ochtend? Voor een ander hoef je het namelijk niet te doen. Als je voor de spiegel staat, wie zie je dan? Houd je van hem/haar? Zelfliefde is jouw kostbaarste bezit. Als je van jezelf houdt, kan je pas van anderen houden. Dus hoe kan het dat je dat kwijt bent? Al die dingen die je doet om de leegte te vullen. Om belangrijk te zijn voor de wereld. Wanneer ga je belangrijk worden voor jezelf? En daar ligt vaak de zere plek. Je hebt je hele leven een masker voorgehouden. Gedaan wat anderen van je verwachten. Nee zeggen, heb je nog nooit gedaan. Is er misschien iets gebeurd waardoor je nu zo doet?

rust

Vroeger….

Hoe was je jeugd? Heb je een fijne opvoeding gehad? Alle ouders handelen met de beste intenties. Misschien kan je je dat niet voorstellen als je terugdenkt aan jouw jeugd. Echter is het wel zo. De reden hoe zij gehandeld hebben zoals ze gedaan hebben, is jou misschien niet bekend. De gevolgen wel. Of heb je een trauma gekregen op school? Kinderen onderling kunnen hard zijn. Het bijvoorbeeld willen bewijzen dat je het wel kan, is hierdoor jouw “overleving” geworden. Ook een slechte relatie kan voor stress zorgen, ondanks dat deze al over is. Je zelfliefde is weg. Je geloof in jezelf. Hoe nu verder?

Rust terugvinden

Begin eerst maar met ademhalen. Gewoon rustig in en uit. Laat die gedachten maar rondgaan. Jij concentreert je eerst op het tellen van in- en uitademhalingen. Je verplaatst je gedachten en luistert even niet naar de negatieve stemmen. Vaak zijn deze niet van jezelf. De angsten die alles beïnvloeden, kunnen we met elkaar onder ogen komen. Jij bent de meester van je eigen gedachten en lichaam. Je gaat weer in jezelf geloven en die 24uur op een dag, zijn niet meer te kort. De tijd en energie die je overhoudt om zelfs weer te lachen en leuke dingen te doen. Je ziet de zon weer schijnen. We zien het hier gelukkig vaak gebeuren. Door middel van NLP Coaching kan iemand opbloeien en zelfs fysiek veranderen. Kleur weer in het gezicht, ogen schitteren en de levenslust neemt het over. Laat het hoofd niet winnen van je hart! En kies altijd voor jezelf. Hoe eng dat soms ook lijkt! Geloof niet alles wat je denkt!

Reacties
Categorieën