Doelloos is niet nutteloos
doellos niet nutteloos
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
08/10/2021
3 min
0

Doelloos is niet nutteloos

08/10/2021
3 min
0

Moe loop je rond. Plof je op de bank. Pak je jouw mobiel maar weer eens vast en kijkt naar de zoveelste “post” op Facebook, Instagram, of wat voor social media/app dan ook. Je hoofd maakt overuren van al die triggers, terwijl je lijf geen steek vooruit komt. Wat is jouw intentie van dit gedrag? Wat wil je bereiken? Heb je eigenlijk wel een doel? 

Recht op geluk

Iedereen heeft wel eens een welverdiende luie dag. Je mag niets doen van jezelf. Dit moment is van jou. Je kiest even voor jezelf. Heel goed! Maar wat als je dit niet bewust doet. Sterker nog, je zit in een cirkel vast. Een cirkeltje van werken, thuis, werken, thuis, werken, thuis. En als je dan thuis bent is het niet aandacht hebben voor je lijf, je gezin, je vrienden. Nee, het is geen zin hebben in eigenlijk alles. Niets is leuk, niets is uitdagend, je mobiel is jouw toegang tot de buitenwereld. Bewegen is niets voor jou. Zweten, bah! Moet er niet aan denken! Oké…. Dit neigt toch echt naar een doelloos bestaan. En doelloos is niet nutteloos als je maar weet WAAROM je doelloos bent. Mensen die niet weten waar ze eigenlijk “mee bezig zijn”, voelen zich vaak nutteloos en waardeloos. Dit wensen wij niemand toe. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Maar waar word je dan gelukkig van?

Op zoek

Natuurlijk kan je nu alles gaan uitproberen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je van de bank af komt en dat juichen wij wel toe, om te voorkomen dat je depressief gedrag gaat vertonen. Toch kan het makkelijker. Stel jezelf de simpele vraag: Wat is belangrijk voor mij? En nee, bankhangen en lui doen is niet belangrijk, want anders had je je nu niet nutteloos en/of waardeloos gevoeld. Dus neem de tijd en bedenk wat jij nu echt belangrijk vindt. Contact met anderen? Dus sociaal bezig zijn? Een gezond leven? Of misschien wel oud worden? Is lachen/lol hebben misschien wel belangrijk voor jou? En wat heb je dan nodig om deze dingen te bereiken? Het hoeft niet een grote uitdaging te zijn. Vaak zijn de antwoorden dichterbij dan je denkt. Het is wel aan jou. Jij moet die eerste stap zetten.

Voor wie doe je het?

Een waardeloos bestaan is een eenzaam bestaan. Je bent namelijk niet trouw aan je eigen gevoel. Je kan alle symptomen van jouw verdrietige, eenzame bestaan bestrijden met Netflix, social media, nog harder werken, eten van ongezond (makkelijk) voedsel, drugs. Wat lost het precies op als je niet recht in die spiegel durft te kijken en dus jezelf in de ogen kijkt en kan zeggen: Ik ben het waard! Als je jezelf niets waard vindt, is het verdoven of ontkennen van jouw situatie een uitzichtloos bestaan. Het zal steeds erger worden. Dus sta op en neem jouw verantwoording. Zorg voor je gezin, voor je vrienden, en bovenal voor je eigen lichaam en voor je “geest”. Daag jezelf uit en doe dat waar jij gelukkig van wordt.

Leef jouw leven

Voel je van binnen een bezwaar? Zo’n steen in je maag. Een blokkade? Dan heet dat een ecologisch bezwaar. Er is iets wat je tegenhoudt en je komt er niet vanaf. Zoek dan hulp. Door middel van coaching kan er gekeken worden wat je nodig hebt om jezelf te vinden en het plezier in je leven terug te krijgen. Hulp vragen is dan de eerste stap die wij toejuichen! Het is namelijk moedig om te zeggen: ik kan het niet alleen. En geloof ons, de hele wereld is een therapeut. Met de beste intenties natuurlijk, echter heb je er niet veel aan. Als je er klaar voor bent kies je voor het beste natuurlijk. Jij verdient het beste! Er is namelijk geen weg terug. Jij gaat gelukkig worden en de volgende keer als je doelloos rondloopt, komt dat omdat je ervoor kiest. Niet omdat je geen idee meer hebt wie je nu eigenlijk bent! Jij bent een waardevol mens!

doelloos is niet nutteloos

Wil je een keer onze coaching ervaren? Maak een afspraak! Klik op de onderstaande link voor meer info. Het eerste gesprek is altijd gratis.

coaching bij burn-out

Reacties
Categorieën