Ik voel me zo verdomd alleen….
Zo verdomd alleen
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
04/20/2021
2 min
0

Ik voel me zo verdomd alleen….

04/20/2021
2 min
0

De bekende zin uit “Ciske de rat”. Helaas zijn er daadwerkelijk op dit moment duizenden mensen alleen. En alleen zijn is fijn als je plezier en zin in het leven hebt. Wat als je dat niet hebt? En jij je echt alleen, eenzaam en depressief voelt? Je kan vrienden hebben en toch eenzaam zijn. Herken jij de signalen van een eenzaam persoon?

Alleen is niet eenzaam

Alleen wordt vaak als eenzaam gezien. Dat hoeft niet. Iemand kan het beste in zijn/haar vel zitten, puur door een eigen leven te leiden. Met heel weinig sociaal contact. Diegene gaat op bezoek bij wie en wanneer hij/zij wilt en doet alleen dingen die leuk zijn. Ja, dit kan je een bepaalde vorm van egoïsme noemen. Je zet jezelf zo op 1, dat de rest niet meer toe doet. Echter is deze persoon dan wel gelukkig.

Als iemand altijd met vrienden is geweest, altijd een partner heeft gehad, altijd samen heeft geleefd, en nu het gevoel heeft dat er niemand meer is, dan praten we over eenzaamheid. Zij gaan constant op een bepaalde manier aandacht opzoeken. Wijzen vooral naar anderen dat zij vergeten worden (schuld niet bij zichzelf leggen). De roep/hunkering naar liefde en connectie is groot!

Aandacht maakt alles mooier

Praten en aandacht geven helpt iedereen die zich eenzaam voelt. Ook al heb je niet het idee dat iemand eenzaam is, blijft praten en aandacht geven belangrijk. Denk aan ouderen die niet zo mobiel meer zijn en alleen thuis zitten in hun huis. Maar ook werkloze jongeren en jong volwassenen. Nodig ze eens uit om een hapje te komen eten. Bel ze even. Het is zo makkelijk om aandacht te geven en het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. We hebben tijd om even op social media te kijken, en voor je het weet ben je 30 min verder met NIETS doen. Dus 5 min even de telefoon pakken en contact leggen met iemand die je al een paar weken niet gesproken hebt, gewoon om te horen hoe het gaat, dat moet toch lukken?

Verantwoording van wie?

Voel jij je eenzaam? Bel ook zelf of ga langs. Blijf niet wachten op anderen. Het is namelijk je eigen verantwoording om gelukkig te zijn! De belangrijkste regel in je leven is: Zorg goed voor jezelf! Dus wat houd je tegen om die eenzaamheid tegen te gaan of zelf te voorkomen? Zoek de lichtpuntjes in je leven. Ga naar buiten! Beweeg! Eet gezond en voel je lichaam positief veranderen! Zoek een hobby en vind connecties met mensen die dezelfde hobby hebben. Dit kan is zowel online als fysiek te vinden, bijvoorbeeld samen kaarten, kamperen, biljarten, koken. Het is aan jou! Wat vind je echt leuk om te doen en wordt daar het allerbeste in!

alleen zijn

Durven

Als de persoon in kwestie niet zo sociaal is, kan het lastig zijn. Dan maak je niet zo snel connectie. Wat is de reden dat dit gebeurd? Welke overtuiging zit er in de weg?

Elk mens is mooi en kan connectie maken.

Wat geloof je, waardoor je niet naar buiten durft? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dat niemand met je wilt praten? Je er niet leuk uitziet? Je zal zien dat als je iets hebt wat je leuk vindt om te doen, de mensen met dezelfde hobby de connectie met je aangaan. Juist omdat ze zichzelf herkennen in jou. Je doet hetzelfde! Dat schept een band! Je bent dus niet alleen en kan over je interesses praten, want de persoon tegenover je hoort het graag!

Durf die eerste stap te nemen en kom voor jezelf op! Rol jezelf uit bed, fris jezelf op, en ga naar buiten! Ga wat doen om er achter te komen waar je gelukkig van wordt. En begin klein! Verwacht niet meteen van jezelf dat je het beste gaat zijn. Fouten maken mag en iedereen heeft het recht om te leren. Je kunt dit! Eenzaamheid is niet meer nodig. Vandaag neem jij de eerste stap in je gelukkige leven!

Reacties
Categorieën