Relaties en de kracht van Hypnose
Coaching
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
04/12/2021
2 min
0

Relaties en de kracht van Hypnose

04/12/2021
2 min
0

Relaties, die heb je met heel veel mensen. Het hoeft dan niet over een liefdesrelatie te gaan. Werkrelatie met collega’s. Relatie met je familie. Soms zijn de relaties ongewenst, of zelfs onprettig te noemen. En hoe zit het met de relatie met jezelf? In deze blog nemen we je mee in Hypnose en relaties.

Geen keuze

Bij de geboorte heb je meteen de eerste relatie te pakken. Je ouders geven je liefde en voeden je op met hun waarde en intenties. Je weet niet beter dan dat wat zij zeggen. Dan ga je naar school en krijg je te maken met klasgenoten, juffen en meesters, andere ouders. En laten we je familie niet vergeten. Opa en Oma, Tantes en Ooms, neven en nichten, etc. etc.. Je hebt geen keuze. Met al deze mensen heb je een relatie en hierdoor hebben ze allemaal invloed op je.

Relatie met jezelf

In Hypnose therapie komen dit soort relaties soms naar voren, en wat ze voor de cliënt betekenen. Soms wegen ze zwaarder dan we ons bewust herinneren. Het onderbewuste (95% van je wezen) weet het nog wel en hierdoor valt het soms zo zwaar. Het kan zich uiten in lichamelijke klachten, stress en welvaart ziektes zoals depressie, burn-out, eetstoornissen, en ga zo maar door. De relatie met jezelf is totaal niet meer belangrijk (geweest). Sterker nog, cliënten van ons hebben vaak geen idee OF ze wel een relatie met zichzelf hebben! Wat vinden ze eigenlijk zelf? Wiens leven leidt hij/zij nu eigenlijk?

Hypnose

Onder Hypnose leren we jou jouw stem weer terug te vinden. Wanneer je in een trance bent en wij het script voorlezen (die speciaal voor jou is gemaakt) zal je oud zeer gaan verwerken. Je zal uit trance komen met meer zelfverzekerdheid. Je gaat je eigen waarde terugvinden en alles wat niet in je leven hoort “weg doen”. Dit is allemaal in je onderbewuste. Op het moment dat je bewuste (5% van je wezen) dit echt gaat uitvoeren en die eerste stap neemt, zal je gaan ervaren wat je onderbewuste al wist. Wij hebben namelijk de instructies al gegeven. Je gevoel weet al wat het moet doen. EN nu je hiernaar echt gaat luisteren en niet meer bang bent, ga je een groei meemaken die je niet eerder voor mogelijk hebt gehouden.

relatie en hypnose

Therapie ook voor samen

Samen werken aan een relatie is soms wenselijk. We hebben hier ook te maken met groepen, families, werk-teams, etc. We gaan dan in onze sessies praten en door middel van bijvoorbeeld de NLP metamodel vragen, onderzoeken waar het probleem ligt. In een liefdesrelatie kan Hypnose therapie een mooie manier zijn om er achter te komen waar de conflicten vandaan komen. Als je onder Hypnose gaat ben je alleen. Je partner is er nooit bij, om je een veilig gevoel te geven. De relatie tussen NLP coach / therapeut en cliënt is belangrijk, om in een diepe trance te kunnen komen. Als dan blijkt dat in de Hypnosesessie belangrijke punten naar boven komen, kan dat samen met de partner (indien gewenst) besproken worden. Het gaat om de persoon die de Hypnose heeft ondergaan en zijn/haar leven.

Welk leven heb jij bedacht?

In Hypnose komen we dus diep in je onderbewuste. Je wensen, dromen, “problemen”, ervaringen, en alles wat je leven je gebracht heeft, zitten hier in. Hoe mooi is het dat Hypnose je weer in je kracht kan zetten en je bewust maakt waar je eigenlijk mee bezig bent. Stress en lichamelijke klachten zullen gaan afnemen, omdat je luistert naar je eigen (lijf). Je voelt je beter en na een paar sessies zal je als een heel ander mens voelen. Ga jij de relatie weer aan met jezelf? Kies voor Hypnose!

Reacties
Categorieën