Wie heeft er nou hulp nodig….?
Hulp nodig
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
04/12/2021
2 min
0

Wie heeft er nou hulp nodig….?

04/12/2021
2 min
0

Hulp nodig? Ik niet! Het gaat lekker met mij. Ik ga gewoon lekker door. Knal de ene na de andere opdracht er doorheen. Thuis sport ik nog even, eet ik even snel en kijk ik tv. Ik ga om 23:00 uur slapen en om rond 6:00 uur gaat de wekker weer. Mijn leven is geweldig! 

Ontkennen

De klachten die misschien ontstaan zijn door het “maar blijven doorgaan” zijn klein en te negeren. Denk aan duizeligheid, oorsuizen, obstipatie, geïrriteerde huid, constant verkouden, vaak last van blaasontsteking, schimmelinfecties, etc. etc.. De lijst is lang en we ontkennen dat we ergens last van hebben. Alle klachten kunnen we ergens aan koppelen. Dus wat moet de reden zijn waardoor je die klachten zal gaan erkennen en gaat denken: Misschien wordt het tijd dat ik het anders ga doen en hulp vraag?

Verandering is spannend

Wij mensen zijn niet zo happig op veranderen. Vooral “vroeger” werd er gezegd: “Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg.” Maar wie heeft gezegd wat normaal is? Ben jij dat of zijn je ouders dat geweest? Doe je nu je leven zoals jij dat wilt? Heb je wel eens gedacht dat je het toch best wel druk hebt? Je hoofd maakt zonder dat je het echt door hebt overuren. ’s Nachts probeert je onderbewuste het in alle macht te verwerken en hierdoor slaap je misschien ook nog lichter en slechter. En daar komen de klachten! Een trekkend ooglid is toch echt een teken van vermoeidheid! Hoe kan dat als ik ’s avonds alleen maar op de bank/bed lig en tv kijk? Heel simpel: je staat AAN! Geen rust. Zelfs met tv kijken ben je aan het denken en verwerken. Tijd voor verandering!

hulp nodig

Hypnose of NLP

Wij hebben voor de coaching meerdere technieken. Er wordt een duidelijke afweging gemaakt of we NLP gaan gebruiken of Hypnose. Het verschil is te lezen in ons artikel: NLP en Hypnose: verschillen en overeenkomsten. Hypnose kan nodig zijn als er na het intakegesprek een onderliggend probleem bekend is geworden in het onderbewuste. Een cliënt van ons werd na 3 sessies NLP coaching al een heel ander persoon. Toch was haar overtuiging en gevoel zo sterk dat we hebben besloten haar een hypnosesessie te geven. Ze kreeg hierdoor het laatste zetje die ze nodig had om als krachtig persoon, en vol vertrouwen in haarzelf, in het leven te staan.

Juist omdat hypnose in trance gebeurd en je dus even niet hoeft na te denken, is het een hele fijne manier van therapie. Een andere cliënt beaamde dit: “Het is zo fijn dat ik even niet het gevecht aan hoef te gaan met mijn eigen negatieve gedachten! De rust die ik even vind en dan ook nog verwerking van problemen, is echt zo geweldig!”

Start bij jezelf

Het begint allemaal als je zelf de eerste stap durft te nemen. Het gebeurd ook dat cliënten hier komen en niet terugkomen voor de echte sessies. Angst voor de confrontatie met hun zelf. Ze hebben tijdens de introductie al een behoorlijke spiegel voorgehouden gekregen. Je bent namelijk in therapie voor jezelf. Niet voor ons! En hoe negatief therapie misschien ook klinkt, het is wel de juiste stap voor je als je vastloopt en je leven anders wilt. Als het om financiële middelen gaat, maken we altijd gezamenlijk een plan. Geld mag nooit de reden zijn dat iemand niet de gewenste hulp krijgt. Dus of we nu voor NLP of Hypnose gaan, jij gaat je beste leven leven!

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen!

Reacties
Categorieën