Ben je een rups of een vlinder?
Rups of vlinder
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
08/10/2021
2 min
0

Ben je een rups of een vlinder?

08/10/2021
2 min
0

Iedereen maakt een groei door. Persoonlijk, of misschien wel werk gerelateerd. Je oude ik bestaat dan niet meer. Het nieuwe ligt voor je. Terugkijken kan, echter zal het je geen voldoening meer geven. Jij hebt deze stap genomen. De stap met lef, durf, en vertrouwen in jezelf. Of toch niet? Waar blijft die stap? En waar ben je eigenlijk zo onrustig, of misschien wel bang voor?

Wat doe jij?

Als je geboren wordt doe je wat je lijf aangeeft. Je luistert naar je gevoel en neemt deze serieus. Net als een rups. Die eet, groeit, leeft zijn leven en wordt groter. Tot hij uit zijn vel gaat groeien en beseft dat hij iets moet doen om verder te kunnen. De ontwikkeling gaat starten. En ja, daar moet hij hard voor aan de slag. Eerst een cocon bouwen. Dan zijn lichaam laten transformeren. En wanneer hij dan zo ver is, uit zijn cocon klimt en zijn prachtige vleugels laat drogen, zal hij de onbekende wereld in vliegen. Iets wat hij nog nooit gedaan heeft. Hij liep over blaadjes. Klom over steeltjes. Kroop over gras. En nu kan hij vliegen en gaat hij een onbekende omgeving in. Hij vertrouwt zijn eigen vleugels, zonder ervaring. Hij vertrouwt het onbekende. Wanneer heb jij besloten een rups te blijven?

Voel! 

Het onbekende kan heel spannend zijn voor wie zijn vleugels nog niet heeft laten groeien. Laat jezelf dus niet ondoordacht in het diepe storten. Neem eens afstand van de situatie en kijk er eens naar. Wat zie je gebeuren? Wat doe je? Ben je klaar voor die sprong of is er nog een ecologisch bezwaar? Dit is een bezwaar die je diep van binnen voelt. Je lichaam zal blokkeren en je duidelijk vertellen dat het niet gaat. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn zoals geblokkeerde spieren, maagzuur, hoofdpijn. Het bewuste (het nadenken) zal verliezen van het onderbewuste (het voelen/innerlijke).

Dit kan komen door bijvoorbeeld de financiële kant. Ben jij (en misschien wel anderen) afhankelijk van jouw inkomsten (huis, eten, etc.), dan zal je daar een oplossing voor willen vinden, voordat je van baan verandert.

Wil je iets veranderen aan jouw lichaam? Dan zal je diep van binnen voelen of dit echt nodig is voor jezelf, of dat je dit doet omdat anderen een perfect plaatje verwachten.

Wil je je mening geven over (je) seksuele voorkeur, echter ben je bang voor de reactie van je familie en/of vrienden? Besef dan dat je diep van binnen weet en voelt wat het beste is voor jou. En zodra je hiernaar gaat luisteren gaat je wereld veranderen. Je springt het diepe in met volledig vertrouwen en geloof in jezelf.

rups of vlinder

 Sla je vleugels uit

En besef dus dat je in die nieuwe wereld nieuwe mensen gaat ontmoeten. Nieuwe ervaringen op gaat doen. Het voelen (onderbuikgevoel) zal altijd winnen van het denken! Volg jouw eigen kompas en ga op zoek naar de reden waarom jij bent geboren. Blijf ademen en zeg tegen jezelf: Dit gaat ook weer voorbij. Net als gelukkig zijn kan omslaan naar verdriet. Verliefd zijn kan een gebroken hart worden. Zo kan je het dus ook omdraaien. Als je je rot voelt, met de moed in je schoenen gezakt, besef dan dat het alleen maar beter kan gaan worden. Als je dingen gaat doen waar je gelukkig van wordt, pep je jezelf weer op. Ga naar buiten of lach bij een film. Ga puzzelen, lezen, muziek luisteren, sporten, vissen, of iets doen wat jouw passie is. Jij weet wel waar je gelukkig van wordt. Het is jouw leven! Dus tijd om die vlinder te worden en verder te kijken. Je hoeft niet ver te vliegen. Blijf gerust bij de bloem waar je geboren bent. Maar kies voor je eigen vleugels. Je bent prachtig!

Een zetje nodig om die vlinder te worden? Neem contact op en laat je informeren naar de mogelijkheden voor Coaching of een NLP Practitioner training.

Reacties
Categorieën