Zorg ervoor dat je grootste vijand niet tussen je oren woont
De vijand tussen je oren
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
02/28/2021
3 min
0

Zorg ervoor dat je grootste vijand niet tussen je oren woont

02/28/2021
3 min
0

Woont jouw grootste vijand tussen je oren ?

Jouw hoofd, Jouw gedachten, ze kunnen je daadwerkelijk achtervolgen. Vooraf al in angst zijn voordat de situatie er is. De werkelijkheid en jouw eigen illusie kunnen recht tegenover elkaar staan.

Intern dialoog

“Ben jij bang aangelegd? Wie heeft je dat vertelt? Of heb je dat jezelf wijs gemaakt? Wat houd je tegen? En ga je daar nu eerst een gesprek over voeren met jezelf?”

We doen dat allemaal, een intern dialoog voeren. Sommige mensen minder dan anderen, echter kent iedereen wel dat stemmetje in zijn/haar hoofd. ‘Geweten’ werd het vroeger ook wel genoemd. Het geweten is geen stem in het hoofd of denkwijze. Geweten mag je voelen in hart en buik en je hoofd zal volgen. Hypnose kan hierbij heel goed helpen.

Hypnose en emoties

Als wij met een cliënt op een punt komen, dat er een grens wordt bereikt waarbij de emoties zichtbaar worden, kan hypnose verlichting en opluchting geven. ‘De onrust die het lichaam voelbaar is’. ‘De spanning die zichtbaar is’. ‘De tranen die boekdelen spreken’. Dit punt willen wij graag met de cliënt oppakken. Door rust te geven, kan er weer gevoeld worden en dan kan verwerking plaats vinden. We gaan dan die belemmerende gedachten en overtuiging aanpakken. Dit gaat natuurlijk niet met een knip in de vingers en poef!……. het is opgelost. De cliënt zal plaatsnemen in een stoel of plek in de ruimte naar keuze. Net waar het goed voelt. Ontspanning, trance, volgt door woorden. Eventueel met muzikale begeleiding op de achtergrond. Zo kunnen we snel en veilig naar de kern.

Dagelijkse trance

Eigenlijk heeft iedere cliënt hier wel een beetje twijfels over hypnose. De negatieve stempel die hypnose heeft gekregen, beïnvloed meteen de situatie. Toch zegt niemand ‘nee’, omdat het zo veel moois kan brengen. Wij leggen uit dat iedereen al zijn hele leven wordt gehypnotiseerd en regelmatig in een bepaalde trance raakt. Denk aan tv, reclames, muziek, boeken… Hypnotiserende teksten die gebruikt worden in reclames. Mooie omgevingen en personages die in je hoofd ontstaan tijdens het lezen van een boek. In die lekkere flow komen, door muziek op de achtergrond. Het huishouden gaat opeens een stuk lekkerder. Of de werkzaamheden gaan sneller voor je gevoel. Gewoon door die lekkere beat, of mooi gezongen teksten. Allemaal momenten in een staat van trance.

Hypnose Practitioner

Mooie momenten

Als dan het moment is dat we de cliënt in hypnose brengen, is er vertrouwen en rust. We kiezen voor, en maken, bewuste teksten die goed passen bij de situatie. En ook passen bij de persoon. Hierdoor kunnen we snel en gemakkelijk contact maken met het onderbewuste, omdat er herkenning is. Tijdens de hypnose sessie gaan we opruimen en ordenen. Er ontstaan mooie momenten. Soms een glimlach. Soms tranen. Tijdens de hypnose is er altijd contact met het onderbewuste. Je hoort onze stem altijd, en ook de andere geluiden om je heen, ondanks dat het voelt als een slaap. De ontspanning wordt zichtbaar voor ons. Wij houden afstand en geven de cliënt de ruimte om zijn/haar eigen proces door te lopen.

Persoonlijke hypnose

Er zijn genoeg standaard teksten voor hypnose. Deze passen wij altijd aan, aan de behoefte van de cliënt. Natuurlijk schrijven wij ook onze eigen teksten. Dit doen wij heel bewust en met volledige concentratie. Elke woord wordt afgestemd en het concept door een collega gecontroleerd. Onze professionele zorg voor de cliënt is belangrijk. Wij doen alles met liefde en zorg. De cliënt verdient niets minder dan dat.

We gaan samen meerdere sessies door. Elke keer ontstaat er meer vertrouwen tussen cliënt en coach/begeleider en dus zal de hypnose steeds dieper worden en nog beter aanslaan. Mocht de hypnose geen merkbaar effect hebben, dan is het onderbewuste er nog meer bezig. In Hypnose is er geen “geen effect”. Wel kan er behoefte zijn aan meer veiligheid voor het onderbewuste. Het is aan de begeleider om dit te signaleren en direct te schakelen. Denk aan een veilige omgeving creëren of een vertrouwd persoon toevoegen aan de hypnose.

Hypnose gunnen wij iedereen. Wij zeggen heel vaak: “Geloof niet alles wat je denkt…..” Zorg ervoor dat je grootste vijand niet tussen je oren woont…

Wil je meer informatie over hypnose en coaching, neem contact met ons op

Training

Naast het gebruik van hypnose in onze coaching, geven wij ook training in Hypnose. In onze training leer je onder andere:

  • De basisbeginselen van hypnose
  • Waar moet je nu echt op letten?
  • Hoe breng je iemand in hypnose?
  • Op welke manieren kan dat?
  • Hoe schrijf je goede hypnose scripts


Reacties
Categorieën