Wat is een NLP training? - Lifes Essence - persoonlijke groei
Wat is een NLP training
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
05/06/2020
2 min
0

Wat is een NLP training?

05/06/2020
2 min
0

Makkelijk gezegd is een NLP training een training die jou helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling.
Alleen begrijpen wij ook wel dat je dat natuurlijk nog niet veel verder helpt.

Vaak zijn degenen die zich inschrijven voor een NLP training, mensen die op de een of andere manier niet tevreden zijn over hoe hun leven er op dit moment uitziet. Ze lopen tegen blokkades aan, op het werk zit het tegen, of hun relatie loopt niet lekker meer.  In ieder geval, zoals het nu gaat, daar willen ze iets in veranderen. Dat is vaak het startpunt van de persoonlijke ontwikkeling. Ontevredenheid en iets anders willen met je leven.

Nu is dat beslist niet het enige, want ook zakelijk is een NLP training een prachtige manier om jou te ondersteunen in jouw zakelijke groei. Bijvoorbeeld door beter te leren communiceren waardoor jij betere resultaten bereikt.

Kortom, er zijn veel redenen waarom mensen een NLP training kiezen. Persoonlijke Groei en ontwikkeling zijn wel de sleutelwoorden.


Waarom Trainen en niet een cursus volgen?

NLP is iets wat je doet. Je kunt natuurlijk altijd wel een boek lezen of een filmpje kijken op Youtube, maar zelf doen is toch net even anders. Samen, met anderen die allemaal hetzelfde doel hebben, oefenen tijdens een NLP training maakt dat je de krachtigste NLP technieken leert toepassen in een veilige omgeving.
Net als autorijden. Het is verstandig dat je eerst met een ervaren instructeur leert hoe alles werkt voordat je de weg op wordt gestuurd. En omdat NLP gaat over het communiceren met andere mensen is het wel handig dat je gelijkgestemde mensen in jouw groep hebt om mee te oefenen.

Een cursus is dan onvoldoende… Dat is theorie… Wel belangrijk natuurlijk maar de praktijk is waar het hier om gaat.

 

En wat maakt NLP dan zo anders?

Eerst even uitleggen waar NLP voor staat. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met een NLP training leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste processen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Heel veel dingen doe je namelijk onbewust. We worden dagelijks bestookt door miljoenen prikkels van buitenaf. We kunnen dat lang niet allemaal verwerken dus pakken we alleen de belangrijkste brokken informatie er tussen uit. Vervolgens checken we dat (onbewust) met al onze eerdere ervaringen. Als we het eerder hebben ervaren dan handelen we bijna automatisch op de manier zoals we dat onszelf hebben aangeleerd.

Stel dat je ooit eens bent gebeten door een hond. Je hebt dus ervaring 😊
Als je dan een hond tegenkomt in de straat komt automatisch die herinnering weer naar boven en voel je je angstig. Het gevolg is dat je met een ruime boog om die hond heenloopt.

Logisch weet je best wel dat de meeste honden lief zijn en niets doen, maar jouw onderbewuste wil daar niets van weten en automatisch loop je toch met een boog om die hond heen.

Je bent door die ervaring met de hond dus min of meer voorgeprogrammeerd…  Jouw brein werkt bij het zien van die hond op de automatisch piloot.

NLP leert je eigenlijk te communiceren met je onderbewuste. Het zorgt er voor dat je vaardigheden leert die er voor zorgen dat die nare ervaringen worden opgeruimd. Zodat je er geen last meer van hebt.

Omdat we heel veel op de automatische piloot doen, en dat ook blijven doen voor een groot deel van ons leven, krijgen we niet de resultaten die we graag willen.  Dus wanneer je wat in die automatische piloot kan veranderen ben jij in staat jouw doelen te bereiken.

 

Einstein zei het al:

Als je altijd blijft doen wat je altijd al deed, blijft alles hetzelfde…

De simpele oplossing is dan: doe iets anders…  Start met een NLP training en leer de krachtigste technieken om jouw leven een mooiere richting te geven.

Meld je aan via de website!

Reacties
Categorieën