Ik hou van mij...? Zeg jij dat tegen jezelf?
Linda en Jack
NLP artikelen
Jack Smit
NLP artikelen
02/14/2021
3 min
0

Ik hou van mij...? Zeg jij dat tegen jezelf?

02/14/2021
3 min
0

Ik hou van mij… Zeg jij het tegen jezelf? Valentijnsdag… De eerste gedachten die bij ons opkomt, is de liefde en hoe mooi en rijk deze is! Je kunt er geen genoeg van geven en krijgen. Het gevoel, de gedachten, het luisteren naar elkaar en samen zijn. Dichtbij of op afstand.

Een ander het gevoel geven dat diegene speciaal is, mag natuurlijk altijd. Ook zonder relatie of unieke verbinding. Hoe lang geleden is het dat je iemand hebt vertelt hoe belangrijk diegene is voor jou of voor de wereld? Of hoe fijn je het vindt om dat ene compliment te krijgen. Misschien ben je wel blij met de hulp die je krijgt, hoe klein deze ook is.

Laat je horen

Op een dag als vandaag, Valentijnsdag, en ook op alle andere dagen in het jaar mag je dit doen. Is het goed om dit te doen. Het geeft diegene een goed gevoel, en jezelf ook. Ja echt! Het betekent misschien meer voor die persoon dan je denkt. Wees je bewust van de mensen die dichtbij je staan. Kijk naar wie tegenover je staat. Geef aandacht. Aandacht is ook jezelf nieuwsgierig maken naar de ander. Wat gaat er door deze persoon heen? Hoe voelt hij/zij zich? Wat zou er gebeurd zijn, waardoor hij/zij doet zoals hij/zij doet? Liefde voor de ander in alle vormen en maten.

Ik hou van mij

Hoe lang geleden is het dat je jezelf vertelt hebt dat je van jezelf houdt? Dat je jezelf een compliment hebt gegeven?

Wij merken dat dat veel te weinig gebeurd. Hier bij de NLPro-Groep, blijkt zelfwaardering, zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfliefde een belangrijk punt van gesprek. De controle hierover wordt vaak buiten de persoon zelf gelegd. Afhankelijk zijn van de liefde, erkenning en waardering van familie, collega’s, vrienden, geliefdes, en ga zo maar door. De lijst is eindeloos waar mensen hun erkenning, waardering en liefde vandaan halen.

Hoe mooi is het als je dit bij jezelf kan halen? Als je voor de spiegel kan staan, jezelf kan aankijken en dan zegt; ‘Ja, je bent een mooi persoon. Jij mag er zijn. Ik hou van Jou’.

Nu is de tijd!

Ik hou van mij… Vandaag is het die dag. Begin er (weer) mee, kijk in de spiegel en kijk jezelf aan.

Is er een reden dat het nog niet lukt?… Dat is oké. Dan kan er nog iets zijn wat je tegenhoudt. Onderzoek dit dan ook. Dit kan een ervaring uit het verleden zijn. Een overtuiging die je nog niet los kan laten. Hierbij kunnen wij je zeker helpen. Het is jouw pad, jouw leven, en wij geven je de handvatten die je misschien nodig hebt om verder te kunnen. Zelfliefde verdient iedereen. Het is het mooiste cadeau wat je vandaag kan krijgen.

Liefde is kostbaar

Zoals Harrie Jekker zingt; “Ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander. Want Ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht. Wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars. Als hij ik hou van jou tegen een ander zegt”….

En zo is het echt. Zorg eerst voor jezelf. Dan pas kan je voor een ander zorgen en oprecht van een ander houden. Liefde geven zonder eigenliefde, is een masker opzetten en een toneelstukje opvoeren. Het werkt, mensen gaan er in geloven, maar wanneer is de laatste druppel die voor jou de emmer doet overlopen en je niets meer kan geven…

Met wie deel jij?

Dus vandaag, op Valentijnsdag, kijken we naar elkaar en onze omgeving. Een woordje, glimlach, appje, telefoongesprek, kaartje. Er is zo veel mogelijk. Wees creatief in deze tijden. Wat voelt voor jou goed en wie heb je in je leven? Pak de controle terug over hoe jij je voelt. Wat is je gedrag? Hoe doe jij jouw leven? Wat wil je veranderen? En kijk echt binnen in jezelf. Mensen zijn in je leven met een reden. Het is aan jou om die ene reden toe te laten, of misschien wel afscheid te nemen van dingen die jouw leven niet meer verrijken.

Alles met liefde doen, is wie wij zijn. Als je bij ons bent sta jij op nummer 1. Er is niets mooiers dan een mens gelukkig maken en zien stralen. Met elkaar kunnen we dit bereiken.

Liefde is het enige wat meer wordt als je het deelt… met wie deel jij het?

 

Wil jij onze ondersteuning? Kan jij extra of nieuwe handvatten gebruiken? Neem contact met ons op NLPro-Coaching of NLPro-Training

Reacties
Categorieën